KAHVELİ KREM KARAMEL
Malzemeler:16 çorba kaşığı tozşeker
1 tatli kaşığı limon suyu
1 adet limonun rendelenmiş kabugu
2 su bardağı süt
4 adet yumurta
Iki buçuk çorba kasigi neskafe
TARİFİ:Öncelikle 8 çorba kaşığı tozşekeri, 1 tatli kaşığı limon suyu ile birlikte bir tavada karıştırın. Tozşekerin rengi değişene kadar kavurup karıştırmaya devam edin. Küçük kalıpların içine bu karışımı eşit miktarda pay edin. Ayrı bir tencerede 2 su bardağı sütü ve kalan 8 çorba kaşığı tozşekeri karıştırın. Süt ısınmaya başladığında yumurtaları ekleyin. Iyice çırptıktan sonra bu karışımı süzgeçten geçirin. Neskafe ve rendelenmiş limon kabugunu ekleyin. Karamel döktüğünüz kalıplara bu karışımı pay edin. Kalıpları, içi su dolu bir tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 1 saat pişirin. Soguttuktan sonra servis yapin
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder