PANNA COTTA
Portakal Peltesi Için :1 su bardagi portakal suyu
1 su bardagi su
2 yemek kasigi nisasta
1/2 su bardagi seker
Panna Cotta Için :2 paket süt kremasi (400 gr)
6 yemek kasigi pudra sekeri
2 yemek kasigi toz jelatin
1 paket vanilya
2 su bardagi süt
2 yemek kasigi nisasta
TARIFI:Portakal peltesi malzemelerini bir sos tenceresinde karistirin ve kisik ateste göz göz olana kadar pisirin. Krema, pudra sekeri, nisasta, süt ve vanilyayi bir sos tenceresinde karistirin. Ayri bir kapta toz jelatini çok az sicak su ile eritin. Kaynamadan önce karisima ilave edin. Göz göz olana kadar pisirin. Pisen muhallebiyi üzerinde 2 parmak bosluk kalacak sekilde kaselere paylastirin. Son olarak portakal peltesini muhallebinin üzerine ekleyin. Buzdolabinda 2-3 saat soguttuktan sonra servis yapin
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder