MUZLU MISIR GEVREĞİ
Malzemeler:1 paket muzlu puding
2 su bardağı süt
Yarım paket krem şanti
Yarım su bardağı soğuk süt
1 kase mısır gevreği
1 adet muz
1 çorba kaşığı dövülmüş karamelli şeker
2 çorba kaşığı kıyılmış fındık
Üzerine:1 çorba kaşığı rendelenmiş sütlü çikolata
Kıyılmış fındık
TARİFİ:Sütü tencereye alın. Üzerine muzlu pudingi ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın. Koyulaşana dek pişirip, tencereyi ateşten alın. Sonra krem şanti ile soğuk sütü ekleyin ve katılaşana dek çırpın. Buzdolabında yarım saat bekletin. Hafifçe ılımış olan muzlu pudinge, mısır gevreğini ekleyin. Iyice karıştırın, istediğiniz bir kalıbı alüminyum folyo ile kaplayın. Mısır gevrekli pudingin yarısını kalıba doldurun. Üzerine muz dilimlerini yerleştirin. Havanda iri kalacak şekilde dövdüğünüz karamelli şekeri, muzlarin üzerine serpin. 2 çorba kaşığı kıyılmış fındığı ekleyin. En üste de kalan mısır gevrekli pudingi ekleyin. Üzerini bir kaşığın tersiyle düzeltin. Kalıbı buzluğa koyun. Yarım saat bekletin. Alüminyum folyo yardımı ile tatlıyı kalıbın içinden çıkarın. Ters yüz ederek, düz bir tabağa alın. Üzerine rendelenmis çikolata ve kıyılmış fındık serpip servis yapin
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder