ÇİKOLATALI MUSLU MUHALLEBİ
Malzemeler:125 gram margarin
2 kahve fincanı un
3 kahve fincanı tozşeker
1 kg süt
2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata
1 paket (80 gram) sütlü çikolata
5 adet yumurta
Üzerine:1 çay bardağı dövülmüş fındık
TARİFİ:Margarini eritip, unu yavaşça ilave edin ve kavurun. Üzerine tozşeker ve sütü ekleyip, muhallebi kıvamina gelene kadar karıştırın. Daha sonra muhallebiyi 10 dakika çırpıp, servis kabına koyun. Oda sıcaklığında beklemeye bırakırken, çikolataları benmari usulü eritin. Ayrı bir yerde yumurtaların sarısını ve akını ayırın. Akları iyice çırparak kar haline getirin. Karıştırıp, sarıları ekleyin ve çikolataya ilave edin. Muhallebinin üzerine ekleyip, buzdolabında 1 gece bekletin. Dövülmüş fındıkla servis yapin.
Asçının notu: Dövülmüş krokanla da servis yapabilirsiniz. Benmari usulü eritmek Eriteceğiniz malzemeyi önce küçük bir kabın içine koyup, bunu da ocakta bulunan içi su dolu başka bir kabın içine yerleştirin. Alttaki suyun sıcaklığı ile malzeme eriyecektir
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder