GÜLLAÇ
Malzemeler:8 adet güllaç yaprağı
1 litre süt
2 su bardağı şeker
1 bu bardağı dövülmüş ceviz
Meyve şekerlemesi
Fıstık
TARİFİ:Öncelikle sütü ısıtıp şekeri ekleyin ve şeker eriyince sütü bir tepsiye dökün. Güllaç yapraklarını tek tek alıp, tepsideki sütle ıslatın. Islattığınız güllacı bir komposto kasesine alıp, ortasına dövülmüş ceviz koyun. Dışarıda kalan kısımları da kasede toplayıp, kaseyi servis tabagina ters çevirin. Bu şekilde tüm güllaç yaprakları bitinceye kadar aynı işleme devam edin. Bu arada süt soğursa tekrar ısıtın. Tepside kalan sütü tatlıların üzerine dökün. Üstlerini şekerleme ve fıstıkla süsleyip ikram edin
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder