CEVIZLI GÜLLAÇ
Malzemeler:10 yaprak güllaç
250 gr ceviz içi
3 bardak süt ( güllaçlari islatmak için)
Surubu:
2,5 su bardagi tozseker
3 bardak su
1 kahve fincani gülsuyu
TARIFI:Kaynatilmis ilik sütü bir tepsiye koyun. Güllaçlarin kenarindaki sert kisimlari kesip çikartin. Ortalarindan keserek iki parçaya ayirin. Yarim güllaçlari teker teker süte batirip ikiye katlayarak küçük bir kasenin içine yerlestirin. Ortasina 1,5 yemek kasigi ince çekilmis ceviz koyup kenarlarini ortaya dogru toplayin; alta çevirerek servis tabagina çikartin. Kalan sütü de üzerine dökün. Sekerle suyu iki tasim kaynatin. Gülsuyu katip sogutun. Surubu güllaçlarin üzerine bosaltip 1-2 saat kabarmasini bekleyin
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder