Likörlü ve Çikolatalı Ekler Tarifi
LİKÖRLÜ VE ÇİKOLATALI EKLER
Malzemeler:Hamur ekler kurabiyeleri Krema için
1 çubuk vanilya
3 su bardağı süt
6 yumurtanın sarısı
2 çay bardağı tozşeker
1.5 çay bardağı un
100 gr bitter çikolata
30 gr tereyağı
80 ml krema
1 yemek kaşığı portakal likörü
TARİFİ:Krema için, vanilya çubuğunu boyuna ortadan ikiye kesin, içindeki çekirdekleri bıçağın ucuyla kazıyarak alın ve süte ekleyin. Sütü kısık ateşte ısıtıp ocaktan alın. Vanilya özlerinin süte karışması için 10 dakika bekletin. Yumurta sarılarını şekerle birlikte mikserle çırpın. Unu ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışımı vanilyalı süte ilave edin ve mikserin düşük hızında çırpın. Karışımı ocağa alıp kaynamaya başladığında kısık ateşte ağzı kapalı şekilde 2 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Kremanin üzerini kapatıp soğutun. Krema torbasına alın. Çikolatayı küçük parçalara ayırın. Tereyağı, krema ve çikolatayı bir tencerede karıştırıp kısık ateşte pişirin. Ocaktan alip likörü ekleyin. ılık olana kadar karıştırın. Ekler kurabiyelerinin içlerine kremayı doldurun. Üzerlerine likörlü çikolatayı gezdirerek servis yapın
Etiketler:
Pastalar
,
Sütlü Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder