Külhan Tatlısı Tarifi

KÜLHAN TATLISI

Malzemeler:
1 su bardağı irmik
4 su bardağı süt
1 paket damla sakızı
2 adet yumurta
1 çay bardagi tozşeker
Meyve şekerlemesi
100 gram margarin
Bir tutam tuz
Serbeti için:
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Üzerine:
File antepfıstığı
1 adet limon

TARİFİ:Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için, su ve tozşekeri kaynatın. Limon suyunu ilave edin ve soğumaya bırakın. Bir tencerede süt, irmik, dövülmüş damla sakızı, tozşeker ve yumurtaları çırpın. Ateşe koyup, koyulaşana dek çırpmaya devam edin. Meyve şekerlemesi ve margarini ilave edin. Ateşten aldığınız karışımı küçük kalıplara pay edin. Bu kalıplari fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Soğuyunca tabağa ters çıkarın. Şerbeti üzerine gezdirin. Antepfıstığı ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapin
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri