SİYAH ÜZÜM GUYMAĞI
Malzemeler:2 kg siyah üzüm
300 gram tozşeker
250 gram mısır unu
2 litre su
1 çay bardagı tatlı kırmızı şarap
100 gram çekilmiş ceviz içi
100 gram çekilmis fındik içi
20 gram hindistancevizi
TARİFİ:Siyah üzümleri iyice yıkayıp derin bir tencereye alın. Üzerine tozşekeri ve tatli kırmızı şarabı gezdirin. Suyu ekleyip kısık ateşte bir buçuk saat kadar kaynatın. Su azaldığında bir miktar su ekleyebilirsiniz Kaynama işlemi bittikten sonra karışımı blenderden geçirin. Tekrar tencereye alıp, bir çırpma teli yardımı ile mısır ununu ekleyip karıştırın. 5-10 dakika daha kaynatın. Bu arada sürekli kariştırarak, dibinin tutmamasına dikkat edin. ikinci defa kaynattıktan sonra süzgeçten geçirin. Servis yapacagınız kuplara paylastırın. Tatlılar alındıktan sonra, birkaç saat buzdolabında bekletin. Üzerini ceviz, fındık ve hindistancevizi ile süsleyip servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder