MEYVE SOSLU KÜP
Malzemeler:
Vanilyali krema için:3 çorba kasığı tepeleme pirinç unu
3 çorba kaşığı tepeleme misir nisastasi
2 çorba kaşığı tozşeker
4 su bardağı süt
1 adet yumurta
50 gram margarin
2 paket vanilya
2 adet muz
Çilek sosu için:250 gram çilek
3 çorba kaşığı tozşeker
Kivi sosu için:
3 adet kivi
3 çorba kaşığı tozşeker
TARİFİ:Vanilyali krema için pirinç ununu ve nisastayı bir tencereye alın. Üzerine tozşeker ekleyin. Pişirme esnasinda, topaklasmaması için karıştırın. Üzerine sütü, iyice çırpılmış yumurtayı ekleyin. Tencereyi ocağa oturtup, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın. Üzeri göz göz olana dek pişirin. Ateşten alıp, iyice soğutun. Soğuduktan sonra üzerine margarini eritmeden ilave edin. Vanilyayı da ekleyip, mikserle 2 dakika çırpın. Buzdolabında bekletin. Çilek sosu için, çileği tozşekerle blenderde püre haline getirip, bekletin. Kivi sosu için, kivilerin kabuklarını soyup, tozşekerle birlikte püre yapin. Kupların dibine, dilimlenmiş muzları dizin. Üzerine vanilyali kremayı pay edin. Kremanin üzerine çilek ve kivi sosunu gezdirin. Buzdolabında soğutup servis yapın
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder