PORTAKALLI TATLI
Malzemeler:2 su bardağı portakal suyu
2 su bardağı süt
Bir buçuk su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı haşlanmış pirinç
5 adet kayısı
4 çorba kaşığı bugday nişastası
1 çay bardağı dövülmüş fındık
Üzerine:
Dövülmüş antepfıstığı
TARİFİ:Portakal suyu, süt, tozşeker, haşlanmıs pirinç ve küçük doğranmış kayısıları derin bir kaba alın. Buğday nisastası ve dövülmüş fındığı ekleyip, iyice karıştırın. Tencereye aktarın. Kısık ateşte, pelte kıvamına gelene kadar, tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin. Portakallı tatlı sıcakken kaselere doldurun. Soguyunca üzerini dövülmüs antepfıstığı ile süsleyip servis yapın
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder