Armut Soslu Tatlı Tarifleri

ARMUT SOSLU TATLI

Malzemeler:
1 litre süt
2 çay bardagı un
1 su bardagi tozşeker
1 paket vanilya
35 gr tereyağı
Sos için3/4 su bardağı tozşeker
3 armut
1 çay bardagı krema

TARİFİ:Tereyağını tencerede eritin. Unu ilave edip rengi hafif değişinceye kadar kavurun. Bir yandan karışturarak sütü yavas yavas ilave edin. Tozşeker ve vanilyayı ekleyerek muhallebi kıvamna gelinceye kadar pişirin. Tatlıyı mikserle 10 dakika çırparak soğutun ve su ile ıslatılmış kaselere paylaştırın. Buzdolabında birkaç saat bekletin. Armutlarin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Şekeri tavada eritin. Hafif karamel rengi olunca armutları ekleyin. Kremayı ilave ederek 3 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirerek tatlıyı kaseden çıkarın. Üzerine armut sosundan dökerek soğuk servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri