Krem Karamel Tatlısı Tarifi

KREM KARAMEL

Malzemeler:
1 kilo süt
1 su bardagi seker
5 yumurta
Yarim paket vanilya.

TARIFI:
Sütü kaynattiktan sonra iliklasincaya kadar bekletin. Baska bir kaba yumurtalari ve sekeri koyarak Iyice karisti­riniz. Üzerine ilik sütü ve vanilyayi da ilâve ederek hepsi­ni karistiriniz. Baska bir kaba iki kasik toz sekerin üzerine sekerler islanacak kadar su serpin ve atesin üzerine koya­rak kahverengi oluncaya kadar pisiriniz. Krem karamel ka­liplarina önce kahverengi sekeri azar azar dökünüz. ÜzerIerine hazirlanan sütlü karisimi da ilâve edip içinde su bu­lunan bir tepsiye koyunuz. Orta hararetli firinda kaplarin üzeri kahverengi oluncaya kadar pisiriniz. Pisip pismedigini anlamak için kaplardan birinin kenarina biçak soku­nuz eger temiz çikarsa pismis demektir. Krem karamelir» pisme süresi 1 saate yikan bir zaman ali
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri