NARLI IRMIK TATLISI
Malzemeler:Bir buçuk kg süt
14 çorba kasigi tozseker
14 çorba kasigi irmik
2 paket vanilya
1 adet büyük boy nar
1 paket jöle
Iki buçuk çay bardagi sicak su
Iki buçuk çay bardagi soguk su
TARIFI:
Sütü, tozseker ve irmikle beraber bir tencereye alin. Agir ateste sürekli karistirarak muhallebi kivamina gelene kadar pisirin. Koyulasinca içine vanilyayi katin. 1-2 dakika daha karistirip tencereyi ocaktan alin. Orta büyüklükte, ortasi açik bir kek kalibini suyla islatin. Pisen muhallebiyi içine bosaltin. Nar tanelerini üzerine yayin. Jöleyi önce sicak suyla eritin. Daha sonra soguk suyu ekleyin ve karistirin. Tatlinin üzerine dökün. 3 saat buzdolabinda beklettikten sonra nar taneleri ile süsleyerek servis yapin
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder