FIRIN SÜTLAÇ
Malzemeler:½ bardak pirinç,
4 bardak süt,
1 bardak tozseker,
½ çay kasigi damla sakizi,
1 çorba kasigi misir nisastasi,
2 yumurta sarisi,
2 bardak su,
1 paket vanilya.
TARIFI:Pirinci 1,5 bardak su ile kapagi kapali olarak kisik ateste, çok yumusamasina izin vermeden pisirin. Suyunu tamamen çektikten sonra süt, seker ve damla sakizini ekleyip 10 dakika daha kaynatin. Nisastayi, yumurta sarilari ve ½ bardak su ile ezin. Birkaç kasik süt alarak nisastali karisima yedirin. Daha sonra nisastali karisimi kaynamakta olan süte katin ve 2 dakika daha pisirip atesten alin. Vanilyayi ekleyin. Sütlaci firinlamak için küçük kaplara bölün. Biraz sogutup kaymak tutmasi için bekletin. Firinin izgarasini isitip sütlaç kaplarini içi üçte birine kadar sycak su koyulmus firin tepsisine oturtun. Böylece firinin sicakligi ile sütlacinizin fazla katilasmasini önlemis olursunuz. Sütlacin üzeri esmerlesinceye kadar firinda pisirin. Soguduktan sonra servis yapin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder