KAZANDIBI
Malzemeler:7 su bardagi sut
Yarim çay kasigi tuz
Bir buçuk su bardagi tozseker
2 çorba kasigi un '
2 çorba kasigi nisasta karisimi tencereye yavas yavas
1 çorba kasigi pirinç unu
1 çorba kepçesi su
TARIFI:
Sütü tencereye alin. Yarim çay kasigi tuz ve toz sekeri ekleyip, karistirin. Kaynamaya birakin. Un, nisasta ve pirinç ununu da ayri bir kapta karistirin. Kaynayan sütten bir kepçe alip bu karisima ekleyin. 1 kepçe suyu ilave edin. Daha sonra bu karisimi tencereye yavas yavas ekleyin. Kisik ateste 5 dakika daha pisirin. Muhallebi koyu bir kivam alinca, ocaktan alin. Sicakken yayvan bir tepsiye döküp, ocagin üstüne alin. Kuvvetli ateste, tepsiyi sürekli çevirerek pisirin. Dibi hafifçe tutan tepsiyi ocaktan alip, kenarda 3-4 saat sogutun. Kare biçiminde kesip, kizaran taraflari üste gelecek sekilde servis yapin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder