Farmbuazlı Muz Kreması Tarifi

FRAMBUAZLI MUZ KREMASI

Malzemeler:
5 adet muz
2 çorba kaşığı limonun rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı pudraşekeri
1 su bardağı süzme yoğurt
1 kahve fincanı sıcak su
2 çorba kasiğı muz jölesi
1 su bardağı soğuk süt
1 paket krem şanti
Yarim kğ frambuaz
2 çorba kaşığı tozşeker
Süslemek için:
Badem, muz

TARİFİ:Öncelikle muzların kabuklarını soyup, küçük doğrayın ve bir kaba alın. İçine rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ile pudraşekerini ilave edin. Muzlar püre naline gelene kadar tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Yavaş yavaş yoğurdu ekleyin. Başka bir tarafta muz jölesini ;sıcak suda ezerek eritin. Hafif ilininca bunu da yoğurtlu karışıma ilave edin. Krem şantiyi süt ile çırparak hazırlayın. Son olarak yoğurtlu karışıma krem santiyi de ekleyip karıştırın. Kuplara bu karışımı pay edin. Üzerinin sosunu hazirlayın. Bunun için frambuaz ve tozşekeri mikserle püre haline getirin. Kuplara aldığınız muz kremasının üzerine gezdirin. Badem ve muz dilimleriyle süsleyip, buzdolabina alin. Iyice soğuyunca servis yapın
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri