KARA ORMAN PASTASI
PANDİSPANYA İÇİN MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1/2 su bardağı nişasta
3 çorba kaşığı kakao
1 kabartmatozu
1 vanilya
1 kahve fincanı sıcak su
Önce yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.Sonra kuru malzemeler eklenip çırpılmaya devam edilir ama çok değil.Sıcak suyunu da ekleyip yağlayıp unladığımız yuvarlak kalıbımıza döküp pandispanyamız pişirilir......
Pandispanya yı eğer acil yapmıyorsak.Bir gün önceden yapıp streç filme sarıp dolapta bekletirsek ertesi güne daha kolay kesilen yumuşacık bir kekimiz olur.Aklınızda bulunsun!!!!
KREMASI:
1 poşet kremşanti
1 kutu süt kreması
1 paket krema sertleştirici
2 kaşık pudra şekeri
1 su bardağı süt
Kremşantiyi bir bardak sütle çırpıp,krema sertleştirici ile çırptığımız kremaya ekleyelim.Kremamız hazır.Pudra şekerini kremayı çırparken içine ekliyoruz..
ARASI ve ÜZERİ İÇİN
500 gr donmuş vişne
40 gr bitter çikolata
Pandispanyayı üçe kesip arasını krema ve vişne ile döşüyoruz.Keki vişneli sütle ıslatabilirsiniz.Vişneli süt olurmu demeyin.Donmuş vişnelerin suyunu sütle karıştırın işte size vişneli süt ;) bununla bütün katları ıslatıp sırasıyla döşeyelim.En üzerinede krema sürüp vişne ve bitter çikolata ile süsleyelim.....
Eğer dolapta bir gece beklerse lezzeti daha güzel oluyor.
40 gr bitter çikolata
Pandispanyayı üçe kesip arasını krema ve vişne ile döşüyoruz.Keki vişneli sütle ıslatabilirsiniz.Vişneli süt olurmu demeyin.Donmuş vişnelerin suyunu sütle karıştırın işte size vişneli süt ;) bununla bütün katları ıslatıp sırasıyla döşeyelim.En üzerinede krema sürüp vişne ve bitter çikolata ile süsleyelim.....
Eğer dolapta bir gece beklerse lezzeti daha güzel oluyor.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder