Muhallebili Lokum Tarifi Sütlü Tatlılar

MUHALLEBİLİ LOKUM
Malzemeler:3 su bardağından biraz fazla süt
3 çorba kaşığı margarin
Iki buçuk kahve fincanı un
Iki buçuk kahve fincanı tozşeker
1 paket kakaolu bisküvi
1 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı hindistancevizi
1 kahve fincanı ceviz
2 paket vanilya

TARİFİ:Öncelikle 3 çorba kaşığı margarini ve iki buçuk kahve fincanı unu tencereye alıp kavurun. Sütü yavaş yavaş ilave edin. Tozşekeri ekleyip, iyice karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Ocaktan aldığınız muhallebiye 2 paket vanilyayı ekleyip, blenderde 10 dakika çırpın. Ilımaya bırakın. Diğer tarafta bisküvileri ince tel süzgeçten, havanın tokmağı ile ezerek geçirin. Mini fırın tepsisine, ince bir kat toz bisküviyi yayın. Ilıyan muhallebinin bir kısmını bisküvilerin üzerine dökün. Soğuyunca buzdolabına alın. Bu arada başka bir tepsiye 3 çorba kaşığı hindistancevizi yayın. Muhallebinin kalanını da bunun üzerine dökün. En üste de 1 çorba kaşığı kakao serpin. Bu karışımı da buzdolabina alıp soğutun. Buzdolabından aldığınız bisküvili muhallebiyi, 4 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Şeritlerin içine, ceviz koyup, rulo şeklinde sarın. Hindistancevizli karışımı da bu şekilde kesip, rulo yapın. Servis tabağına dizip servis yapin
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri