LİMONLU İRMİK PASTASI
Malzemeler:5 su bardağı süt
1 su bardağı
2 çorba kasığı tozşeker
1 su bardağı
2 çorba kaşığı irmik
Yarım limonun suyu
Yarim limonun rendelenmiş kabuğu
1 çorba kaşığı margarin
Üzerine:Limon dilimleri
TARİFİ:Sütü tozşekerle birlikte ocağa oturtun. Fazla kaynatmadan, sürekli karıştiırarak tozşekerin erimesini sağlayın. Irmiği ilave edip, orta ateşte sürekli karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca, yarım limonun suyunu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Margarini ilave edin. Iyice kariştırıp ocaktan alın. 25 cm çapındakı bir kek kalıbını streç film veya alüminyum folyo ile kaplayın. Irmikli karışımı kalıba boşaltın. Buzdolabinda 2-3 saat dinlendirip, soğumasını sağlayın. Kalıptan çıkarıp rendelenmiş limon kabuğu ve limon dilimleri ile süsleyip servis yapın
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder