MUZLU PASTA TARİFİ


MUZLU PASTA TARİFİ

Malzemeler :
4 adet muz


Kek için:

4 adet yumurta
3 çay bardağı tozşeker
Bir buçuk çay bardağı
eritilmiş margarin
6 çay bardağı un
2 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu


Kreması için: 

1 yumurtanın sarısı
75 gram margarin
5 çorba kaşığı un
1 su bardağı tozşeker
2 paket vanilya 

4 su bardağı süt

Yapılışı :
Yumurtaları toz şekerle köpük köpük olana kadar çırpın. Önceden eritip soğuttuğunuz margarini ve yoğurdu yumurtalara ekleyin. Unu ve kabartma tozunu eleyip yumurtalı karışıma ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırın ve 24-25 cm çaplı yağlanmış kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında içini çekene kadar pişirin. Soğuduktan sonra enlemesine ikiye kesin. Diğer tarafta krema için margarin ve vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencereye alıp kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Karışım koyulaşıp göz göz olunca tencereyi ocaktan alıp margarin ve vanilyayı ekleyin. Kekin alt kısmını bir servis tabağına alıp kremanın yarısını üzerine sürün. Üzerine muz dilimleri yerleştirip diğer kek parçası ile üzerini kapatın. Kalan krema ve muz dilimleri ile süsleyip buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri