KARAMELLİ MUHALLEBİ TARİFİ
KARAMELLİ MUHALLEBİ TARİFİ
Malzemeler :
1 yumurta
4 bardak süt
3 kaşık nişasta
1 kaşık tereyağı
1 buçuk bardak toz şeker
1 çay bardağı dövülmüş fındık
Yapılışı :
Önce karamelini yapalim, kuru bir tencereye şekerimizi dökelim ateş kısık olacak , şeker esmerleşinceye kadar ateşte tutacağız fakat bu esnada şekeri karıstımayacağız
Rengi koyulaşınca yarım su bardağı su dokelim, tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştıralım ve ateşi söndürelim
Muhallebi yapma islemine geçelim, önce yumurtayı çırpıp sütü ve nişastayı iyice karıştırıyoruz ve karamel yaptığımız tencereye yavaş yavaş dökerek pişiriyoruz ,daima karıştımamız gerekir çünkü nişasta topaklasmasın
En son pişmeye yakın yağını koyuyoruz
Sıcakken kaselere döküp fındıkla süslüyoruz
Not: tereyağı muhallebiye parlaklık, kaymak görüntüsü ve lezzeti verir
Etiketler:
Kolay Tatlılar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
,
Sütlü Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder