FRAMBUAZLI PARFE TARİFİ



FRAMBUAZLI PARFE TARİFİ

Malzemeler :
3 su bardağı krema
1 su bardağı tozşeker
3 adet yumurtanın akı
3 yaprak jelatin
1 su bardağı frambuaz
200 gram beyaz çikolata
Bir tutam tuz

Yapılışı :
Jelatinleri soğuk suya alarak yumuşamaya bırakın. Oda sıcaklığındaki yumurta aklarını cam bir kasede bir tutam tuzla katı bir köpük olana kadar mikserle çırpın. Diğer tarafta tozşekeri soğuk kremayla çırpıp kabartın. Yumuşayan jelatinleri sudan çıkartıp, 2-3 çorba kaşığı sıcak suyla eritin. Yumurta aklarını, kremayı ve jelatini karıştırın. Bu karışımın 1/3'ünü ayırın. Kalan kısmına frambuazları ekleyip karıştırın. Dikdörtgen bir kalıba frambuazlı karışımın yarısını yayın. Buzlukta yarım saat bekletin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Eriyen çikolatayı ayırdığınız karışıma ekleyip karıştırın. Buzluktan çıkardığınız kalıba bu karışımı yayın. Yarım saat kadar buzlukta bekletin. Tekrar buzluktan çıkartıp frambuazlı karışımın kalan yarısını yayın. İyice dondurun. Kalıptan çıkartıp dilimleyerek servis yapın.
Sheriden's: İrlanda viskisi, vanilye kreması ve kahve karışımlı bir tür likör.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri