ELMALI MUSKA KURABİYE TARİFİ



ELMALI MUSKA KURABİYE TARİFİ

İçi İçin Malzemeler :
5–6 adet ekşi elma
2 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın


Hamuru için :
1 çorba kasesi yoğurt
250′şer gramlık 2 paket tereyağ(eritilmiş)
1 paket karbonat
Yarım limon


Üzeri için :
pudra şekeri



Yapılışı :
Rendelenmiş elmalar, şeker ile beraber suyunu çekene kadar pişirilir. İnmesine yakın tarçın ve dövülmüş ceviz ilave edilip bir kenarda soğumaya bırakılır.
Hamur için, tereyağ eritilir. Ilıdıktan sonra içine yoğurt ilave edilir. Ayrı bir yerde karbonat, limon ile kabartıldıktan sonra yoğurt+tereyağ karışımına eklenir. Daha sonra aldığı kadar un elenerek bu karışıma yedirilir. Hamurun kıvamı, tezgaha konduğunda yapışmayacak şekilde olmalı. Hamur 15 dakika dinlendirilip, 8 bezeye ayrılır.
Her beze altına un serpilerek yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Açılan bezelerin her biri tekrar 8 parçaya bölünür. Elde edilen üçgen parçaların geniş kısımlarına elmalı iç malzeme konulup, muska şeklinde sarılır.
Kurabiyeler 180 derecede pişirilir. Son olarak da üzerlerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.
NOT: Bu ölçüler çok gelirse yarıya indirin..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri