GÖÇMEN PASTASI TARİFİ



GÖÇMEN PASTASI TARİFİ

Malzemeler :
1 kahve fincanı tozşeker
2 adet yumurta
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı eritilmiş margarin
1 çorba kaşığı toz amonyak
Üç buçuk su bardağı un

Krema için: 

1 kg süt
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
Bir buçuk çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı kakao

Süslemek için: 

Portakal kabuğu

Yapılışı :
Yumurta ve toz şekeri bir kabın içinde çırpın. Margarini ve sütü ekleyip karıştırın. Karışıma son olarak un ve amonyak ekleyip yoğurun ve hamur elde edin. Hamuru 9 eşit parçaya bölün. Her parçayı merdaneyle açıp, Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pembeleşinceye kadar tek tek pişirin. Kremayı hazırlamak için bir tencereye süt, toz şeker, yumurta un ve nişastayı alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Kremanın yarısını ayırın. Diğer yarısına kakaoyu ekleyip karıştırın. Hamurlardan bir tanesine beyaz, diğerine kakaolu kremadan sürüp üst üste yerleştirin. Tüm hamurları bu şekilde bitirdikten sonra en üste, kalan kakaolu kremayı sürün. Jülyen doğranmış portakal kabuğuyla süsleyin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri