Malzemeler:
4 adet yumurta
3 Türk kahvesi fincanı şeker
4 Türk kahvesi fincanı un
2 yemek kaşığı ılık su
1.5 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı dolusu nişasta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kreması için:
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
şeker(göz kararı)
1 paket vanilya
1 paket toz kremşanti
Üzeri için:
1 su bardağı süt
1 paket toz kremşanti
Yapılışı:
Yumurta ve şeker çırpılır,diger malzemelerde ilave edilir. Karıştırılarak yağlanmış kalıba dökülüp pişirilir. Pandispanya pişerken krema hazırlanır,vanilya koyulup arada bir karıştırılarak soğutulur. Soğuyan kremaya toz şanti eklenip mikserle çırpılır.
Pişip soğuyan pandispanya ortadan kesilir şekerli süt ile ıslatılır. Krema ve muz koyulur, diğer parçada üzerine koyulur üzerinide yapmış olduğumuz kremşantiyle kaplıyoruz ve çikolata parçaları.antepfıstığıyla süslüyoruz.
4 adet yumurta
3 Türk kahvesi fincanı şeker
4 Türk kahvesi fincanı un
2 yemek kaşığı ılık su
1.5 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı dolusu nişasta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kreması için:
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
şeker(göz kararı)
1 paket vanilya
1 paket toz kremşanti
Üzeri için:
1 su bardağı süt
1 paket toz kremşanti
Yapılışı:
Yumurta ve şeker çırpılır,diger malzemelerde ilave edilir. Karıştırılarak yağlanmış kalıba dökülüp pişirilir. Pandispanya pişerken krema hazırlanır,vanilya koyulup arada bir karıştırılarak soğutulur. Soğuyan kremaya toz şanti eklenip mikserle çırpılır.
Pişip soğuyan pandispanya ortadan kesilir şekerli süt ile ıslatılır. Krema ve muz koyulur, diğer parçada üzerine koyulur üzerinide yapmış olduğumuz kremşantiyle kaplıyoruz ve çikolata parçaları.antepfıstığıyla süslüyoruz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder