ÇEMEN EZMESİ

4 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
yarım çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı kimyon
yarım çay bardağı ceviz
yarım çay bardağı zeytinyağ

Yapılışı
Salçaları bir kaba koyup içine baharatları dövülmüş cevizi, zeytinyağını ve iyice ezilmiş sarımsakları ekleyip karıştırıyoruz. Baharatları damak tadına göre azaltıp yada çoğalta bilirsiniz. Çemenimiz hazır kahvaltıda ekmeğin üzerine sürüp afiyetle yiyoruz. Afiyet olsun..

Not: İsteğe bağlı tarifdeki baharatların yerine yeditürlü baharatda kullanabilirsiniz. Yaptığınız çemeni ocakta 1-2 dk. pişirirseniz daha uzun ömürlü olacaktır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri