Malzemeler
1 kilo, toz şeker
6 tane portakal
4 çay fincanı su
1tane, limon
Portakal Reçeli Tarifi:
Portakalları, yıkayalım dilim dilim kabuklarını ayıralım, bir yorgan iğnesine iplik gecirelim portakal kabuklarını dizelim ipe. Bir tencereye, su dolduralım kaynatalım, kaynayan suya, ipe dizdiğimiz portakal kabuklarını ilave edelim kaynatalım acı suyunun cıkmasını sağlayalım. Diğer tarafta, tencereye şekeri alalım, üzerine suyu ilave edip karıştırarak kaynamasını bekleyelim, kaynayan suya haşlanmış olan portakal kabuklarını alalım. Kıvama gelene kadar kaynatalım, ocaktan indirmeden 4 dakika önce, limon suyunu ilave edelim. Ocaktan indirelim, ılınınca kavanozlara alalım. Afiyet olsun.
portakal tarifi cok guzel oldu
YanıtlaSilAfiyet olsun. Diğer tatlı tariflerimizi de denemelisiniz.
Silbu reçeli yaptıktan sonra portakalları ipe diziyoruz ya o ipleri piştikten sonra mı çıkaracağım?
YanıtlaSilAci suyu attiktan sonra yeniden kaynatirken ipten cikariyoruz. Afiyet olsun.
YanıtlaSil