Portakal Reçeli Tarifi



Malzemeler
1 kilo, toz şeker
6 tane portakal
4 çay fincanı su
1tane, limon
Portakal Reçeli Tarifi:
Portakalları, yıkayalım dilim dilim kabuklarını ayıralım, bir yorgan iğnesine iplik gecirelim portakal kabuklarını dizelim ipe. Bir tencereye, su dolduralım kaynatalım, kaynayan suya, ipe dizdiğimiz portakal kabuklarını ilave edelim kaynatalım acı suyunun cıkmasını sağlayalım. Diğer tarafta, tencereye şekeri alalım, üzerine suyu ilave edip karıştırarak kaynamasını bekleyelim, kaynayan suya haşlanmış olan portakal kabuklarını alalım. Kıvama gelene kadar kaynatalım, ocaktan indirmeden 4 dakika önce, limon suyunu ilave edelim. Ocaktan indirelim, ılınınca kavanozlara alalım. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

4 yorum :

  1. portakal tarifi cok guzel oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun. Diğer tatlı tariflerimizi de denemelisiniz.

      Sil
  2. bu reçeli yaptıktan sonra portakalları ipe diziyoruz ya o ipleri piştikten sonra mı çıkaracağım?

    YanıtlaSil
  3. Aci suyu attiktan sonra yeniden kaynatirken ipten cikariyoruz. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri