KAHVALTILIK BÖREK


Malzemeler
Yufka 
Sucuk 
Kaşar Peyniri
Yumurta
Çıtır pane harcı
Kızartmak için yağ
Not: 1 adet yufkadan 4 adet börek çıktığını düşünerek kendinize göre hesaplayın ve iç malzemesini ne kadar koyacağınız da size kalmış, bir kangal sucuk yaklaşık 15 tane börek yapıyor.
Hazırlanışı:Yufkaları dört eşit parçaya bölerek üçgenler elde edin.
Sucuk ve kaşarları küçük kareler halinde doğrayın.
Üçgenlerin ortasına istediğiniz kadar iç harç koyun ve resimde görüldüğü gibi sarın.

Bu şekilde hazırladığınız börekleri önce az tuz ile çırpılmış yumurtaya ardından da çıtır pane harcına bulayın.
Kızdırılmış yağda ve orta harlı ateşte kızarıncaya kadar pişirin, altının çok açık olmamasına dikkat edin çünkü yumurtanın da etkisiyle birden kızarıp yanabilirler, yağ iyice ısındıktan sonra ocağınızın ayarını orta seviyeye getirebilirsiniz.
Kızaran börekleri sıcak olarak servis yapabilirsini
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri