KAHVALTILIK BÖREK
Malzemeler
Yufka
Sucuk
Kaşar Peyniri
Yumurta
Çıtır pane harcı
Kızartmak için yağ
Not: 1 adet yufkadan 4 adet börek çıktığını düşünerek kendinize göre hesaplayın ve iç malzemesini ne kadar koyacağınız da size kalmış, bir kangal sucuk yaklaşık 15 tane börek yapıyor.
Hazırlanışı:Yufkaları dört eşit parçaya bölerek üçgenler elde edin.
Sucuk ve kaşarları küçük kareler halinde doğrayın.
Üçgenlerin ortasına istediğiniz kadar iç harç koyun ve resimde görüldüğü gibi sarın.
Bu şekilde hazırladığınız börekleri önce az tuz ile çırpılmış yumurtaya ardından da çıtır pane harcına bulayın.
Kızdırılmış yağda ve orta harlı ateşte kızarıncaya kadar pişirin, altının çok açık olmamasına dikkat edin çünkü yumurtanın da etkisiyle birden kızarıp yanabilirler, yağ iyice ısındıktan sonra ocağınızın ayarını orta seviyeye getirebilirsiniz.
Kızaran börekleri sıcak olarak servis yapabilirsini
Etiketler:
Kahvaltı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder