ISPANAKLI PASTA


Malzemeler
3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
1 su bardağı robotta çekilmiş hafifce haşlanmış ıspanak yaprağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tozşeker

Ayrıca; 1 su bardağı süt
1 paket kremşanti

Yapılışı:
Ispanak yapraklarını yıkayıp iyice süzdürün ve hafif haşlayın.Yaprak kısımlarını robottan geçirin. Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın. Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip biraz daha çırpın. Ispanakları ekleyip iyice karıştırın ve yağlanmış kalıba döküp, 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Krema malzemelerini karıştırıp, pişirin ve soğutun. Krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpıp, soğumuş olan diğer kremayla karıştırın. Kekin kenar kısımlarını bıçakla kesip, çıkan kırıntıları rondodan geçirin. (Bu kırıntılar krema döküldükten sonra pastayı süslemek için kullanılacak.)
Keki ikiye kesip, arasına ve üstüne krema sürün ve kırıntılarla süsleyin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri