ISPANAKLI PASTA
Malzemeler
3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
1 su bardağı robotta çekilmiş hafifce haşlanmış ıspanak yaprağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tozşeker
Ayrıca; 1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
Yapılışı:
Ispanak yapraklarını yıkayıp iyice süzdürün ve hafif haşlayın.Yaprak kısımlarını robottan geçirin. Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın. Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip biraz daha çırpın. Ispanakları ekleyip iyice karıştırın ve yağlanmış kalıba döküp, 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Krema malzemelerini karıştırıp, pişirin ve soğutun. Krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpıp, soğumuş olan diğer kremayla karıştırın. Kekin kenar kısımlarını bıçakla kesip, çıkan kırıntıları rondodan geçirin. (Bu kırıntılar krema döküldükten sonra pastayı süslemek için kullanılacak.)
Keki ikiye kesip, arasına ve üstüne krema sürün ve kırıntılarla süsleyin.
Etiketler:
Pastalar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder