Malzemeler:* 1 kg kayısı
* 5-6 su bardağı şeker
* 1 çay kaşığı limon tuzu
Kayısı Reçeli tarifi:
1— Kayısılar yıkanıp bölünmeden çekirdekleri çıkarılır.
2— Şeker 3 bardak su ile kaynatılıp iyice koyutaştırılır.Limon tuzu konur.
3— Hazırlanan kayısılar bütün olarak ilâve edilip yavaş yavaş kaynatılır.
4— Kıvama gelince üzerinde biriken köpükler alınır.
NOT :
Kızılcık reçeli,erik reçeli ve şeftali reçeli de aynı şekilde yapılır.Yalnız şeftali sert olmalı,dilimlenip kabukları soyulmalıdır.
Kısa Bilgi :
1— Erik barsakarı yumuşatır.
2— Şeftalinin çiçek ve yaprakları kaynatılarak içilirse miğde ve barsak solucanları döşer.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder