CEVİZLİ KABAK (meze)


Malzemeler:
3 adet orta boy kabak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz

Sosu için:
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
3 diş sarımsak
Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 demet dereotu
1 tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı:
Kabakları iyice yıkadıktan sonra rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Sıvıyağla rende kabakları yüksek ısılı ateşte sürekli karıştırarak 5-6 dk.kavurun ve tuz ilave ederek ılınması için kenara alın. Derin bir kapta sos malzemelerini karıştırıp ılınan kabakların üzerine dökün, iyice harmanlayın. Üzerini pul biber ve dilerseniz ekstra cevizle süsleyip servise sunun.AFİYET OLSUN
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri