Malzemeler
1 tane portakal
1 tane limon,
1 tane greyfurt,
8 çay bardağı, su
1.700 kg. toz şeker
Amber Reçeli Tarifi:
Öncelikle, limonu, portakalı ve greyfurdu yıkayalım siyah uç kısımlarını bıcak yardımı ile alalım. Küp küp doğrayalım, blendıra alalım üzerine 1 çay fincanı suyu ilave edelim, küçük parçalar haline getirelim. Bir tencereye alalım üzerine 7 çay fincanı suyu ilave edelim, oda sıcaklığında 4 saat dinlendirelim. Süre sonunda tahta kaşıkla ara sıra karıştırarak 45 dakika üzerindeki köpükleri alarak pişirelim. Şekerini ilave edelim yaklaşık bir saat daha kıvama gelene kadar pişirelim (jöle kıvamı olacak) Ilınınca kavanozlara, alarak saklayabiliriz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder