UN HELVASI TARİFİ


Malzemeler:
100 gr tereyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 çay bardağı ceviz kırığı

Yapılışı:
Şekeri ve suyu şeker iyice eriyene kadar ısıtın ve soğumaya bırakın. Yağı teflon tavaya koyup eritin üzerine unu ilave edip un pembeleşimceye kadar (yaklaşık 20 dk.) kavurun.Dahasonra ceviz kırıklarını da ilave edip biraz daha kavurun.Daha sonra soğuyan şerbeti ilave edip topaklanmaması için hızlı bir şekilde karıştırın ve şerbet kendini çekince ateşten alıp demlenmeye bırakın. İstediğiniz şekli verip servis edin. Afiyet Olsun...

Not: İsteğe bağlı 1 su bardağı süt, 1 su bardağı su kullanarakda helva yapılabilir..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri