UN HELVASI TARİFİ
Malzemeler:
100 gr tereyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 çay bardağı ceviz kırığı
Yapılışı:
Şekeri ve suyu şeker iyice eriyene kadar ısıtın ve soğumaya bırakın. Yağı teflon tavaya koyup eritin üzerine unu ilave edip un pembeleşimceye kadar (yaklaşık 20 dk.) kavurun.Dahasonra ceviz kırıklarını da ilave edip biraz daha kavurun.Daha sonra soğuyan şerbeti ilave edip topaklanmaması için hızlı bir şekilde karıştırın ve şerbet kendini çekince ateşten alıp demlenmeye bırakın. İstediğiniz şekli verip servis edin. Afiyet Olsun...
Not: İsteğe bağlı 1 su bardağı süt, 1 su bardağı su kullanarakda helva yapılabilir..
Etiketler:
Kolay Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder