Mandalina Reçeli Tarifi


Malzemeler:
250 gr. mandalina kai.HU
750 gr. mandalina suyu
1 kg. toz şeker
100 gr. glikoz
3 gr. limon tuzu veya 1 çay kaşığı

Mandalina Reçeli Tarifi:

Mandalina kabuklarını boyuna bıçağın burnu ile karşılıklı dörde çizip kabuklarını soyunuz. Ka­bukları enine kibrit gibi doğrayınız.
Sonra kaynar suda dört dakika haşlayıp süzünüz_ Bir süzgeçten mandalinaların iyice sularını sıkı­nız. Bir tencereye 250 gram mandalinanın kabu­ğunu 750 gram mandalinanın suyunu koyup şe­kerini ve limon tuzunu ilâve ederek hızlı ateşte bir defa karıştırarak kaynatınız. 219 no.lu reçe­tede tarif ettiğim gibi kaynatıp kıvamına geti­riniz ve ateşten atınız. Glikozunu koyup yarı ha­raretini kaybedince kavanozlara doldurup ağız­ları kapalı olarak muhafaza ediniz. Afiyet Olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri