Mandalina Reçeli Tarifi
Malzemeler:
250 gr. mandalina kai.HU
750 gr. mandalina suyu
1 kg. toz şeker
100 gr. glikoz
3 gr. limon tuzu veya 1 çay kaşığı
Mandalina Reçeli Tarifi:
Mandalina kabuklarını boyuna bıçağın burnu ile karşılıklı dörde çizip kabuklarını soyunuz. Kabukları enine kibrit gibi doğrayınız.
Sonra kaynar suda dört dakika haşlayıp süzünüz_ Bir süzgeçten mandalinaların iyice sularını sıkınız. Bir tencereye 250 gram mandalinanın kabuğunu 750 gram mandalinanın suyunu koyup şekerini ve limon tuzunu ilâve ederek hızlı ateşte bir defa karıştırarak kaynatınız. 219 no.lu reçetede tarif ettiğim gibi kaynatıp kıvamına getiriniz ve ateşten atınız. Glikozunu koyup yarı hararetini kaybedince kavanozlara doldurup ağızları kapalı olarak muhafaza ediniz. Afiyet Olsun...
Etiketler:
Reçel Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder