PATATES GRATEN

Malzemeler:
3 adet patates
Sıcak su
Rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel Sos için :
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağından 1 parmak az ılık süt
tuz

Tarif :
Patatesleri soyup küp küp kesin ve tencereye sıcak suyu koyun üzerine tuz ekleyin, kaynayınca patatesleri atıp pişirin (patatesler yenebilecek kadar yumuşak hale gelmeli)
Beşamel sos için bir tavaya yağı alın ve eritin, üzerine unu ekleyip birkaç dakika kavurun.
Karışımın üzerine ılık sütü çok yavaşça ekleyin ve çok hızlıca karıştırın (çırpma teli ile daha iyi olur)
Beşamel sosun topak olmayacak şekilde hızlı çırpılması gerekmektedir. (eğer topaklanma olursa brendırdan geçirebilirsiniz) Tuzunu ekleyin
Sos kaynayınca ocaktan alın, uygun boyuttaki bir borcamı yağlayın ve fırını 180°’ye getirin.
Haşlayıp süzdüğünüz patatesleri borcamda beşamel sosun yarısı ile iyice karıştırın içinde biraz da rendeleniş kaşar peyniri ilave edin. Geri kalan beşamel sosu patateslerin üzerine dökün ve borcamı fırına koyun.
Üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dak pişiri sonra fırını açıp üzerine bolca kaşar peyniri serpin, 5 10 dakika daha fırında pişirip sonra çıkarın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri