TUZLU KURABİYE TARİFİ
TUZLU KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
225 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
100 ml. şekersiz krema (1 çay bardağı)
aldığı kadar (2,5 su bardağı + 1 yemek kaşığı kullandım.)
1 tatlı kaşığı tuz
İsteğe göre :
1-2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Üzeri için:
yumurta sarısı
Süsleme için:
krem peynir, siyah ya da yeşil zeytin, dereotu
Yapılışı :
Un ve tereyağı bir kaba alınıp parmak uçları ile birbirine yedirilir. Tuz ve krema ilave edilir. Hamur pürüzsüz olana kadar yoğrulur. İsteğe göre kırmızı toz biber eklenir. (İsterseniz yarısını sade, yarısını biberli yapabilirsiniz.)Hazırlanan hamur 15 dakika dinlendirilir. Merdane ile açılarak istenilen kalıp veya tartölet bıçağıyla kesilerek şekil verilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Soğuyan kurabiyelerin üzerine krema pompası yardımıyla krem peynir sıkılır. İsteğe göre çekirdekleri çıkarılmış siyah ya da yeşil zeytin, dereotu, vb. süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Etiketler:
Kurabiye Tarifleri
,
Tuzlular
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder