İRMİK TATLISI TARİFİ


İRMİK TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
10 yemek kaşığı şeker
1 litre süt
8 yemek kaşığı irmik
1 poşet kremşanti
1 paket kakaolu piknik bisküvi
1/2 paket yulaflı bisküvi
2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı

Sosu için :
250 gram çilek
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı su
1/2 su bardağı toz şeker

Yapılışı :
Kakaolu ve yulaflı bisküvileri ve tereyağını robotta iyice karıştırın.
Hazırlamış olduğunuz bu karışımı bor cam tepsinin tabanına yayın.
Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.
Daha sonra soğuması için kenara alın.
Bu esnada tencereye 1 litre sütü dökün.
10 yemek kaşığı şeker ilave edin.
Şeker eriyince irmiği de ekleyin.
Bu malzemeleri kaynamaya başlayıncaya kadar pişirin.
Ocağı kapatın.
1 poşet krem şantiyi bu karışıma ekleyin ve mikserle çırpmaya başlayın.
Pürüzsüz bir kıvama gelince fırından çıkan bisküvili karışımın üzerine dökün.
Tepsiyi buzdolabına koyun.
Sosu için çilekleri robotta su gibi olana dek kıyın.
İçine şekeri, suyu ve nişastayı ekleyip pişirin.
Çilek sosunu buzdolabında soğuyan irmik tatlısının üzerine dökün.
Yaklaşık 2 saat kadar soğuduktan sonra servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri