ANTEP FISTIKLI UN KURABİYESİ TARİFİ


ANTEP FISTIKLI UN KURABİYESİ TARİFİ

Malzemeler :
250 gr. tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1/2 su bardağı çekilmiş antep fıstığı
3,5 su bardağı un (3 su bardağı kullandım)

Üzeri için;
1 yumurtanın akı
1 çay bardağı bütün antep fıstığı


Yapılışı :
Tereyağı ve pudra şekeri yoğurma kabına alınarak iyice karıştırılır. Başka bir kapta un, vanilya ve toz Antep fıstığı harmanlanır; tereyağı-pudra şekeri karışımına azar azar eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp elde yuvarlanır ve ortalarına yumurta akına batırılmış tane antep fıstığı batırılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilip, 170 derecede üzeri çok kızartılmadan pişirilir. Fırından çıkarılıp ızgara tel üzerinde soğumaya bırakılır.
Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri