ÇİKOLATA KAPLI BONİBONLU KURABİYE TARİFİ


ÇİKOLATA KAPLI BONİBONLU KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:
- 250 gr. tereyağı(margarin)
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı dolusu kakao
- 3 su bardağı un

Üzeri için:
- 240 gr bitter çikolata
- 15 gr tereyağı

Hazırlanışı:
1- Tereyağı'n(margarini),nişastayı,pudra şekerini,yumurtayı,kabartma tozunu,vanilyayı ve kakao'yu kabınıza koyup yoğurun.
2- İçine azar azar unu ekleyin.Ele yapışmayan bir kıvam elde edene kadar yoğuralım.Daha sonra yarım saat buzdolabında dinledirin.
3- Dinlenmiş hamuru 0.5 cm kalınlığında merdane ile açın ve istediğiniz şekildeki kalıplarla(ben yuvarlak bir kalıp kullandım) şekillendirin.
4- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.
5- Kurabiyeler soğuduktan sonra ayrı bir servis tabağına alın.
6- Bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve içine çok az tereyağı ekleyin.Akışkan hale gelen çikolatayı kenara alın.
7- Soğumuş olan kurabiyelerin bir yüzünü çikolataya bulayıp yağlı kağıt üzerine alın.Çikolatalar donmadan hemen üzerine bonibonları yerleştirin.
8- Çikolatanın donmasını bekleyin ve daha sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri