HAŞHAŞLI KURABİYE TARİFİ


HAŞHAŞLI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
125 gr. oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
1 adet yumurta (Sarısı içine, akı üzerine)
Aldığı kadar un


Üzerine; 

Haşhaş tohumu

Ayrıca;

Marmelat ya da hazır çikolata kreması (nutella, vb.)

Yapılışı :
Bütün malzemeler karıştırılıp aldığı kadar un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır.Ortasına serçe parmağı ile bastırılıp çukur yapılır. İsteğe göre üst ya da alt kısmı önce yumurta akına sonra haşhaş tohumuna batırılır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. (İsterseniz hamurun yarısına haşhaş tohumu ekleyerek de yapabilirsiniz.) 170 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişiriir. Soğuyunca ortasındaki çukurlara marmelat ya da hazır çikolata kreması (nutella, çokokrem, vb.) doldurulur.
Afiyet olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri