İÇLİ KURABİYE TARİFİ
İÇLİ KURABİYE TARİFİ
Malzemeler:
125 gr tereyağ,
1 çay bardağı pudra şekeri,
1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
2 yemek kaşığı kakao,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
aldığı kadar un.
İç malzemesi:
1 du bardağı hindistan cevizi,
1 çay bardğı pudra şekeri,
çekilmiş antep fıstığı,
yarım paket sıvı krema.
Üzeri için:
bitter çikolata,
sıvı krema.
Yapılışı:
Hamur malzemeleri karıştırılıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Ceviz kadar parçalar avuç içinde açılıp içine daha önceden karıştırılıp hazırlanmış iç malzemeden konur, hamur kapatılıp yuvarlak şekil verilir. 200 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Bu arada çikolata benmari usulü erilip sıvı krema ile karıştırılır. Kurabiyeler soğuyunca çikolataya batırılır. İstenirse üzerine fıstık serpilir.
Etiketler:
Kurabiye Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder