CEVİZ KURABİYE TARİFİ


CEVİZ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:
3 su bardağı un
2 yumurta
200 gr margarin
1 çay bardağı şeker (pudra şekeri kullandım)
1-2 yemek kaşığı yoğurt
yarım çay kaşığından da az kabartma tozu
bir tutam` tuz
1 paket vanilya

İçine :
kakaolu fındık kreması (nutella, çokokrem, vb.)
ceviz ya da fındık


Yapılışı :
Hamur için verilen malzemeler karıştırılıp yoğrulur ve en az yarım saat buzdolabında bekletilir. Ceviz kurabiye kalıbı ocağa konularak ısıtılır.
Sonra hamurdan fındıktan biraz büyük parçalar kopartılarak ceviz kurabiye kalıbının boşluklarına yerleştirilir. Aletin üst kapağını kapatıyoruz. Bu zaman hamur aletin boşluğunun şeklini alıyor. Kurabiye kalıbı kapalı halde ocağın üzerine yerleştirilir. Kısık ateşte ve kontrollü şekilde kurabiyelerin rengi dönünceye kadar altlı-üstlü çevrilerek pişirilir. Bütün hamur bitinceye kadar işleme devam edilir. Kurabiyelerinboş kısımlarına istenilen bir krema doldurulup iki kurabiye birleştirilerek bütün ceviz şekli verilir. (Kullandığım kalıpta 8 adet boşluk olduğu için bir seferde 4 adet kurabiye pişirebildim. Pişen parçalar ikişerli gruplar halinde birleştiriliyor.)
Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri