HAŞHAŞLI BAHARATLI TUZLU KURABİYE TARİFİ


HAŞHAŞLI BAHARATLI TUZLU KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:
125 gr. tereyağ,
yarım çay bardağı sıvı yağ,
1 adet yumurta sarısı,
1 çorba kaşığı sirke,
1 çorba kaşığı su,
1 çorba kaşığı toz şeker,
1 çorba kaşığı haşhaş,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
1 çay kaşığı tuz(ben bir buçuk çay kaşığı koydum),
1 çay kaşığı silme acı pul biber,
2 çay kaşığı kuru kekik,
yarım çay kaşığı kimyon,
2,5 su bardağı un.

Yapılışı:
İyice yumuşamış tereyağ, sıvı yağ, yumurta sarısı, sirke ve su karıştırılır, sonra şeker, tuz, baharatlar, haşhaş, kabartma tozu ve un azar azar eklenerek yoğrulur. Hamur 15-20 dakika buzdolabında dinlendirilir.
Hamur rulo şeklinde yuvarlanıp dilimlenir. Veya benim yaptığım gibi unlanmış tezgahta yarım santim kalınlıkta açılıp kalıpla kesilir. Tepsiye dizilen kurabiyelerin üzerlerine süt ve sıvı yağ karışımı sürülür. 170 derecede pişirilir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri