ANASONLU KURABİYE TARİFİ


ANASONLU KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
- 250 gr tereyağı
- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:
- 2 yumurta sarısı
- Anason

Hazırlanışı:
1- Tereyağını küp şeklinde doğrayın.Önceden elenmiş unu ve kabartma tozunu yoğurma kabına alın.Tereyağını ekleyip parmak uçlarınız ile iyice yoğurun.
2- Tuz,sıvıyağ,sirke ve yoğurdu ilave edip pürüzsüz bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.Hamuru buzdolabında 1 ssat dinlendirin.
3- Hamuru buzdolabından alıp dışarıda 10 dakika bekletip yoğurmaya başlayın.Hamurdan küçük parçalar kopartıp hamuru açın ,istediğin kalıpla şekil verip yağlı kağıt serii fırın tepsisine dizin.
4- Üzerine yumurta saırını sürün ve anason serpiştirin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri