ELMAS KURABİYE TARİFİ
ELMAS KURABİYE TARİFİ
Malzemeler:
1 paket margarin(250 gr.)(Ben tereyağı kullandım),
1 çay bardağı pudra şekeri,
1 çay bardağı toz şeker,
4 su bardağı un,
3 çorba kaşığı kakao,
1 yumurta,
1 paket kabartma tozu,
1 tutam tuz,
Nutella.
Yapılışı:
Tereyağı,pudra şekeri ve yumurta bir kapta karıştırılır. Kakao,
kabartma tozu, tuz ve un da ilave edilerek yoğrulur. (Un azar azar ilave edililir) Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Ceviz büyüklüğünde parçalara yuvarlak şekil verilip toz şekere bulanır, tepsiye dizilir, ortasına parmakla bastırılıp çukurlaştırılır. 175 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Soğuyunca ortalarına nutella konup servis yapılır.
Etiketler:
Kurabiye Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder