MUZLU RULO PASTA TARİFİ


MUZLU RULO PASTA TARİFİ

Pandispanya İçin Malzemeler :
5 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
yarım çay bardağı süt
5 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması İçin:
1 yumurtanın sarısı
3 su bardağı süt
2 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un
1 – 1,5 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı mısır nişastası

Pastayı Süslemek İçin:
1-1,5 adet muz
hindistan cevizi


Yapılışı :
Öncelikle pastamızın pandispanyasını hazırlayalım: 5 yumurtayı ve şekeri önce düşük devirde ardından en yüksek devirde yaklaşık 10 dk beyazlayana kadar çırpalım. Bu harcın içine diğer malzemeleri de ekleyip hepsi iyice karışana kadar çırpalım. Bunun için 1-2 dk.lık çırpma yeterlidir.
Yağlı kağıt serdiğimiz dikdörtgen şeklindeki geniş fırın tepsisine kek harcını yavaşça dökelim. Hamuru bir kaşığın tersiyle veya spatula yardımıyla tepsiye düzgünce yayalım. Her yerin eşit kalınlıkta olmasına özen gösterelim.
Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık 10-15 dk. pişirelim.
Pandispanyanın çok fazla pişmesine gerek yoktur. Fırından çıkardığımız gibi yağlı kağıt yardımıyla pandispanyayı rulo yapar gibi saralım. 10-15 dakika kadar bu şekilde bekletelim ki pandispanya rulo şekline alışsın.
Pandispanya ılınana kadar kremasını da yapalım. Bunun için gerekli olan tüm malzelemeleri bir tencerede iyice çırpıp ocağa alalım. Orta ısıdaki ateşte göz göz kaynayana kadar çırpıcıyla karıştırarak pişirelim. Kremayı ocaktan alıp ılınana kadar çırpalım. Sonra üstü kabuk tutmaması için arada bir çırpmaya devam edelim. Kremayı tamamen soğutalım.
Pandispanyayı yağlı kağıttan yavaşça ayıralım. Yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi kremayı pandispanyanın tüm kenarlarında 2 parmak boşluk kalacak şekilde pandispanyanın üstüne sürelim. Pastayı rulo haline getirirken içindeki kremanın taşmaması için bunu yapmalıyız.
Ardından parçalara ayırdığımız muzları ruloyu yapmaya başlayacağımız tarafa uzunlamasına dizelim. Muzları dizdiğimiz uçtan pandispanyayı yavaşça rulo haline getirelim.
Pastayı hangi tabakta servis edecekseniz o tabağa koyalım. Tenceredeki kremanın kalanını da üstüne güzelce yayalım. Pastanın heryeri kremayla kaplansın. Ardından üstüne hindistan cevizini de serpip buzdolabında 3-4 saat bekletelim. Hatta 1 gece bekletirseniz çok daha lezzetli olacaktır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri