PORTAKALLI FINDIKLI HALKALAR TARİFİ


PORTAKALLI FINDIKLI HALKALAR TARİFİ

Malzemeler:
4 - 4,5 su bardağı un,
1 su bardağı pudra şekeri,
yarım paket kabartma tozu,
1 tutam tuz,
2 yumurta,
4 çorba kaşığı tereyağ,
1 su bardağı dövülmüş fındık,
1 adet portakal kabuğu rendesi,
Ayrıca Üzeri için pudra şekeri.

Yapılışı:
Un bir kaba elenir. Pudra şekeri, kabartma tozu ve tuz ilave edilir. Ayrı bir kapta yumurtalar tereyağında çırpılır, fındık ve portakal kabuğu rendesi de ilave edilip karıştırılır. Bu karışım daha önce hazırladığımız unlu karışımla birlikte yoğrulur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp halka şekli verilir. Tepsiye dizilip 180 derecedeki fırında üzerleri çok hafif kızarana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpilip servis yapılır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri