FISTIKLI UN KURABİYESİ TARİFİ


FISTIKLI UN KURABİYESİ TARİFİ

Malzemeler :
- 125 gr tereyağ
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri(tepeleme)
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası(tepeleme)
- 1/2 paket vanilin
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı toz boz fıstık

Hazırlanışı :
1- Tereyağ ,sıvı yağ ve pudra şekerini parmak uçları ile karıştırın.
2- Nişasta, vanilya,toz antep fıstığını ekleyip yoğurun.
3- Ele yapışmayan fakat çok sert olmayan bir hamur elde edilir.
4- Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp truff kağıtlarına paylaştırın.
5- Kurabiyenin ortasına antep fıstığı koyun.
6- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
Afiyet olsun..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri