MİSKET KURABİYE TARİFİ
MİSKET KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
1 adet yumurta
125 gr oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 fiske tuz
Aldığı kadar un
Ayrıca :
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı :
Hamur için verilen bütün malzemeler karıştırılıp, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır ve tepsiye dizilir, 180 derece fırında pişirilir. Toz şeker ve tarçın bir tabakta karıştırılır. Fırından alınan ve ilk sıcaklığı geçen kurabiyeler tarçın-şeker karışımına bulanır ve servis tabağına dizilir.
Afiyet olsun.
Etiketler:
Kurabiye Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder